Wat zijn gidsen?

Voor je incarneerde in dit leven op aarde heb je een doel vastgelegd, iets wat je wou bereiken.
Dit kan heel persoonlijk zijn (bv het verwerken van karma opgedaan in vorige levens) of juist op collectief niveau (bv het leiden van mensen of de mensen aanzetten tot een ander (hoger) bewustzijn). Je gidsen zijn er om je te helpen je doelen te bereiken.
Ik deel graag mijn visie van wat onze spirituele gidsen zijn.

Wat versta ik onder gidsen?

Dit zijn onder andere: engelen, aartsengelen, Meesters van het Licht, krachtdieren, natuurwezens en overledenen.
Je hebt een vaste kern van gidsen: deze blijven je hele leven lang bij je en soms zelfs over de vele levens heen.
Daarnaast heb je nog de ‘tijdelijke’ gidsen: zij staan je bij in een bepaalde situatie, problematiek of onderneming tot deze is afgerond.
Je gidsen zijn altijd bij je, zowel in de dagen dat je fluitend en huppelend door het leven gaat als in het heetst van de strijd of in het donkerste van de nacht.

Je bent nooit alleen! Zij ondersteunen je in alles, ze oordelen nooit en houden onvoorwaardelijk van je. Ze willen maar 2 dingen: dat je gelukkig bent en dat jij het doel wat je hebt gezet voor dit leven haalt. Dit doen ze door subtiele berichten aan ons door te geven, denk maar aan dromen waarin bepaalde ideeën naar voor komen, een gevoel of gedachte die je zegt deze afrit te nemen in plaats van door te rijden omdat je anders in een file zou terechtkomen, …

Ik denk soms dat ze toch een frustrerende job hebben hierboven (even ter verduidelijking: ze zien dit absoluut niet zo hé!). Hoe vaak ik dergelijke subtiele berichten niet naast me neerlegde om het op mijn manier te doen. Ja dat was heel koppig en natuurlijk heb ik het geweten. Het hoogste recht wat wij hebben en waar onvoorwaardelijk rekening mee wordt gehouden is vrije wil.
Beslis jij (zoals ik) om het op de moeilijke manier te doen? Goed, dan staan ze aan je zijde om je erdoorheen te helpen en te zorgen dat je alsnog op het eindpunt aankomt… maar dus met een omweg.

Je krijgt niets als je er niet om vraagt.

Er is maar een voorwaarde verbonden aan hun hulp en dat is dat je erom moet vragen.
Ik bedoel niet dat je op je knieën moet vallen hé! Gewoon even luidop of in gedachten eerlijk en oprecht zeggen van ‘ik heb nu even hulp nodig met (vul hier verder in)’ is voldoende. Juist vanwege onze vrije wil mogen ze niet tussenbeide komen als je bijvoorbeeld op punt staat een minder goede beslissing te nemen. Enkel in geval van leven en dood mogen ze ingrijpen (én dan nog enkel als het je tijd nog niet is om over te gaan).

Ik vind het belangrijk om hier ook even duidelijk te maken dat je niet alleen hulp kan inroepen van je eigen gidsen, maar zeker ook van andere engelen, aartsengelen, … ! Er staat geen cijfer of limiet op het aantal lichtwezens die je mogen begeleiden. Heb je bijvoorbeeld een groot project, vraag dan zeker extra ondersteuning. Of ben je op zoek naar een parkeerplaats? Prima!

Doorheen de opleidingen die ik gevolgd heb, ben ik in contact gekomen met vele gidsen. Zowel mijn eigen (vaste en tijdelijke), als die van andere personen. Ieder van hen heeft een ‘area of expertise’, iets waar zij je net iets beter mee kunnen helpen als anderen. Door met hen samen te werken zal je dan ook merken dat hun expertise op dat vlak het jou makkelijker maakt om je doelen te bereiken.
Vergeet ze ook zeker niet naderhand te bedanken, het is maar een kleine moeite en wordt enorm geapprecieerd (hoe zou je zelf zijn).

Nog een foute opvatting is dat je bijvoorbeeld de aartsengelen niet om hulp mag vragen voor de kleine dingen, want dan hou je ze weg van hun belangrijk werk. Dit is niet het geval! Aartsengel Michaël kan bij mij zijn en iets doorgeven, maar tegelijk ook aan de andere kant van de wereld iemand hoog nodige bescherming bieden. Tijd en ruimte bestaan niet hierboven, dus voel je niet gegeneerd en vraag de hulp die je nodig hebt!!

Ik hoop dat ju nu toch al iets meer weet over wat gidsen zijn en wat ze doen 🙂 
Binnenkort komen er blogs waarin ik dieper inga op de verschillende groepen (zoals bv de engelen).

Oh, voordat je gaat, nog een vraagje voor jou (oké oké, t zijn er 2): vraag jij wel eens om hulp van hierboven of houdt er iets je alsnog tegen en over welke groep gidsen wil jij graag meer weten? Laat het me weten in de reacties!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.