welke kaarten gebruik ik

Iets wat het meeste veranderd in mijn dagelijkse leven en praktijk: welke kaarten gebruik ik?
Over de jaren heen heb ik toch al een heel aardige collectie van kaarten aangeschaft. Meestal heb ik daar toch enigszins over nagedacht en mijn research over gedaan, maaaaar ook ik doe soms aan impulsaankopen en kaartensets staan hoog op dat lijstje haha.

Wat voor soorten kaartensets heb ik dan?

Ik zou mijn kaarten onderverdelen in 3 categorieën:

  • Orakelkaarten
  • Tarotkaarten
  • Varia
Orakelkaarten:

Orakelkaarten zijn een super leuke en makkelijke manier om inzichten te krijgen in zowel jezelf als een situatie. 

Deze vind je ondertussen overal, in verschillende formaten en in verschillende stijlen. Werkelijk, je kan het zo gek niet bedenken en er is wel een set orakelkaarten daarover gemaakt. Geloof je me niet? Probeer het maar eens te Googlen!

Deze kaarten vind ik persoonlijk de meest veelzijdige kaarten van ze allemaal. 
Wat bedoel ik daarmee? 
Niet alleen heb je dus veel stijlen, zoals ik daarnet zei, maar je kan op een aantal manieren met de ze werken. Je kan ze gebruiken met de betekenis zoals de auteur ze bepaald heeft door de (eventuele) tekst onderaan de kaart te lezen of door om de betekenis op te zoeken in het boekje dat erbij hoort. Ik gebruik ze als een soort ingangspoort, een startpunt zeg maar, waar de gidsen op kunnen inspelen en op kunnen uitbreiden. Als er maar 1 woord of 1 zin onder de kaart staat lees ik deze en ga ik vragen aan de gidsen wat ze me daarover kunnen zeggen of uitleggen. Staat er een hele tekst (yep, is goed mogelijk) dan bekijk ik deze vrijwel nooit tenzij de gidsen mij doorgeven dat dit letterlijk de boodschap is 🙂

Zowel bij orakelkaarten als tarotkaarten zijn een heeeeeeeeeeeeeeeele boel leggingen mogelijk! Je kan met 1 kaart werken (bv als dagkaart), met 3 kaarten, met 7, met 11, … 
Je kan zelfs heel makkelijk je eigen leggingen maken! Je moet gewoon van te voren uitmaken hoeveel kaarten je trekt en wat elke positie betekent.

Hieronder de orakelkaarten die ik op het moment het meest gebruik: 

Tarotkaarten:

Dit zijn denk ik wel de bekendste kaarten die er zijn. Iedereen heeft er wel al eens gezien, in het echt of in een film. Tarotkaarten hebben een wat negatieve imago omdat ze vaak geassocieerd worden met het occulte (en ze ergggg vaak worden weergegeven met kaarten als de Dood of de Duivel die er soms eng en duister kunnen uitzien), maar net zoals bij orakelkaarten geven ze inzichten over de situatie waarover jij hebt gevraagd. 

Waar de orakelkaarten een soort toegangspoort zijn voor de gidsen om info door te geven hebben de tarotkaarten een vaste betekenis, voor zowel de kaarten die recht liggen als de kaarten die ondersteboven liggen. 
Voor meer info over de tarot zelf verwijs ik je graag naar: https://www.mytarotcourse.com/blog/meaning/what-is-the-tarot, hier legt Annelies duidelijk uit wat het is (en wat juist niet!).

Ondanks dat ik al jaren verschillende tarotkaarten heb (impulsaankopen weet je nog), ben ik er pas recent echt mee aan de slag gegaan. Ik moet eerlijk zeggen, het voelt vertrouwd en fijn aan om mee te werken, zeker omdat alles een vastgelegde betekenis heeft (je kan echt enorm veel info uit de kaarten halen, t is verbluffend!). Ik twijfel er niet aan dat ik er in het verleden reeds vaker mee heb gewerkt en dat het dus nu gewoon een kwestie is van al die info en kennis weer naar het heden te halen. Ik heb er in ieder geval veel plezier in! 😀

Herinner je je nog dat we hebben gesproken over de Dood en de Duivel kaart? Hier kan je de versie zien uit de Everyday Witch Tarot, zo eng en duister zijn ze niet hé? 

Death & The Devil uit de Everyday Witch Tarot door Deborah Blake

De Dood staat oa voor een langzame transformatie. Zie je dat koord, helemaal uitgerafeld! Dat is niet iets dat gebeurd van vandaag op morgen hé. Kijk ook eens naar de deuren in de achtergrond, een is gesloten en de andere staat op een kier. 

De Duivel staat oa voor verleiding en dat wordt wel heel duidelijk afgebeeld hier. Ik hou van de katten hier in deze kaart, ze willen de aandacht van hun baasjes afleiden/terugbrengen van al wat er hen aangeboden wordt.
Oh en zie je ook die rookpluim van de vulkaan? Wat kan jij daaruit opmaken?

Hier zie je een aantal van mijn tarotkaarten:

Varia:

Hiermee bedoel ik eigenlijk alle andere kaarten die eigenlijk niet in de vorige 2 categorie horen. Denk hier bijvoorbeeld aan engelenkaartjes, inzichtkaartjes, chakra kaarten, … Super leuk om als ‘thema van de dag’ mee te werken of als extra duiding bij de andere kaarten.
Hier plaats ik eigenlijk ook wel mijn Lenormand kaarten bij, omdat ik die vrijwel alleen maar gebruik bij de jaarleggingen (en dit waarschijnlijk ga vervangen door de tarot).

Hier zie je een aantal van mijn setjes: