Channeling Juli 2019 – Manjushri

Geëerde zielen, mijn naam is Manjushri en ik vraag jullie het volgende: luister.

Doe eens de volgende oefening: luister met je volledige aandacht naar je ademhaling, luister naar je lichaam, naar je gedachten en luister naar de stilte die je ervaart bij het uitademen. Ga dan een stapje verder en luister naar de ruimte waarin je je bevindt bij het inademen, luister opnieuw naar je gedachten, laat ze los en ervaar stilte bij het uitademen. En dan een laatste keer, luister bij het inademen naar de wereld om je heen, laat je gedachten rustig kabbelen zonder er aandacht aan te besteden en ervaar stilte en vredigheid bij het uitademen.
Dank je, je hebt misschien gemerkt dat het helemaal niet moeilijk is om te luisteren naar jezelf of naar de wereld in en rondom je,  je dient er gewoon even rustig voor te zitten en rustig te ademen.

Luisteren duidt ook op het bewuster omgaan met wat er zich afspeelt en je ontvankelijk openstellen voor informatie. Jullie missen zo vaak nog boodschappen die wij willen doorgeven omdat jullie te gehaast zijn en afgesloten leven, als in een cocon waar niets doorkomt.
Zo is de wereld van je afgesloten, en dat lijkt heel veilig en comfortabel, maar hierdoor ontvang en beleef je zelf ook geen prachtige trillingen van buitenaf.
Kom uit je cocon en sta sterk in de wereld, gooi de lagen van je af en ja, wees eens kwetsbaar… want het is op dat moment dat je pas echt kan luisteren naar de wereld rondom en binnenin.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Manjushri is een boeddhistische godheid van wijsheid. Hij draagt een zwaard, om alle illusies te doorbreken, en helderheid en begrip te brengen.
Uit het deck ‘Opgestegen Meesters’ van Doreen Virtue.