Kaartleggen, hoe ik ermee begon

kaartleggen

Kaartleggen, vroeger had ik er echt een haat/liefde relatie mee. Ik had alles: orakelkaarten, Lenormandkaarten, Tarotkaarten,…
Deed ik er iets mee? Nee, niet echt, misschien eens een dagkaartje hier of daar en daar bleef het bij.

Waarvan kwam dat gevoel van aarzeling? Want op een beurs bij iemand gaan zitten die de kaarten voor mij legde was geen probleem hé, maar zelf.. oh nee.
Nou, dit is iets wat ik heb overgenomen van een vorig leven (of meerdere eigenlijk). Vervolgd en vermoord worden vanwege de kennis en inzichten die ik had, mijn connectie naar ‘de onzichtbare wereld’. We kennen allemaal de Inquisitie en de vervolgingen hé, ik moet je daarbij geen tekening maken 🙁
Maar zelfs lang daarna werd het kaartleggen gezien als ‘zwarte magie’ of als iets onrein, met alle gevolgen van dien.

Dus ja… wat nu hé? Want in dit leven, in dit tijdperk staan we (gelukkig) al weer wat verder op dat vlak en is spiritualiteit toch heel wat toegankelijker.
Rustig en ja, wat aarzelend, ben ik begonnen aan een cursus Lenormand. Readingen deed ik ook alleen voor mezelf en als mijn familie erom vroeg. Dat waren dan simpele 3 kaarten readingen waarbij ik dan intuïtief bijkomende informatie gaf.

Maar toch was er altijd die drang, een dorst naar meer en ben ik (uiteindelijk) de cursussen bij Annelies gaan volgen. Heerlijk hoe het stroomde en hoe accuraat de info was die er doorkwam! Er werd weer een sluier opgelicht, een stapje dichter bij mijn ware zelf gezet en ik voelde me terug wat zelfverzekerder in mijn readingen. Olé!

Leg ik nu heel uitgebreide leggingen? Nee, eigenlijk nog altijd niet 🙂 Want dat is ook gewoon niet nodig. Ik combineer nu het kaartleggen en het channelen om samen een uitgebreider beeld te krijgen en zo de meeste inzichten uit een situatie te krijgen.

Ik heb trouwens tot op heden nog altijd mijn geliefde Lenormandkaartjes, al zien ze er ondertussen wat afgeleefd uit haha. Het doosje waar ze in zaten was geplakt en hing uiteindelijk enkel nog samen dankzij ducttape 😀 Nu zitten ze veilig in een zelfgemaakt tasje.
Ik gebruik deze kaartjes vrijwel alleen nog als ik een jaarreading doe, om een algemene vibe van de maand door te krijgen. Voor al de andere readingen gebruik ik een select aantal orakelkaarten (binnenkort meer info over welke kaarten op mijn pagina!).
In maart is het dan tijd om ook de Tarot onder de loep te nemen en als het me ligt, deze kaarten mee op te nemen in mijn leggingen. Ik kijk er zo naar uit!

Mocht je vragen hebben hierover, voel je vrij me een bericht te sturen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.